Min Familj & Jag

mys lek bus med min famil 👩‍❤️‍💋‍👨👱‍♀️2006👱‍♂️2009👱‍♂️2015 En blogg från verkliga livet 😁

jag o kroppen har fått oss en diagnos!

Isabell Permalink2
Reumatilogen o Fredags... Jag har fått diagnosen Fibromyalgi...  samt så har ja några Psariasis(kan ej stava de) utslag.. så hade ja nån brosk grej i tummen... o så min "urtivicalius"utslag som Reumatilogen skulle skicka remiss till husläkare för att man brukar inte ha det i 2år.....    så på det har ja hål i tanden!!! kan inte bli bättre!!!!!
Men Iallefall skönt att äntligen fått en diagnos så man vet vad det är!! Och har fått förklaring varför ja ALLTID har ont och Oftast alltid är trött nu för tiden=/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FÖR ER SOM INTE VET SÅ ÄR Fibromyalgi:
Fibromyalgi, (FM), är ett kroniskt smärtsyndrom vars huvudsakliga symptom är utbredd kronisk smärta och trötthet/utmattning.

Huvudsymptomen vid fibromyalgi är en ständig smärta i vila - kronisk smärta- samt en onormal trötthet. Intensiv och långvarig smärta är en stressfaktor och stressrelaterade symptom som t.ex. huvudvärk och magbesvär är därför vanliga hos patienter med fibromyalgi. Smärtan påverkar även sömnen och dålig sömn leder till ännu mer smärta och ännu mer stress, vilket i sin tur ger ytterligare försämrad sömn. Slutresultatet blir en onormal trötthet.

 

Muskelsmärtan påverkar motoriken och gör det svårt att röra kroppen obehindrat. Ofta klarar man inte av att uträtta vissa saker längre, som t.ex. att springa, gå i trapport eller lyfta tunga saker. Många med fibromyalgi lider även av stela muskler (framför allt på morgonen) och domningar och stickningar förekommer hos mer än hälften av patienterna, utan att de har någon nervskada.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nog om detta.....

 

 

Igår så ändrades det om här hemma barnen fick vårt rum o vi deras super fint=) bara lite små ändringar i barnens rum som ja inte e riktit nöjd med en=)

 

Idag så har vi vart på stan o sedan har vi vart ute o lekt i regnet=)   dannes bror med familj kom o hälsa på oxå=)

 

 

 

 

 

 

 



 

Trevlig forsatt helg....   de ska vi ha med dans imorgon för Isabell=)
#1 - - Kusin Malin:

Skönt att fått en diagnos,men tråkigt att du skall behöva ha detta,vet ju hur det är då mamma har det! .. Fina bilder som vanligt på fina tjejen o killen:) Dom växer så det knakar! .. Kram

#2 - - nettan:

skönt att du fått veta va det är nu! fina kort dom växer så de knakar =)

Till top